perjantai 22. marraskuuta 2013

Kruununjalokivi

Jokin aika sitten asioin puhelimella Saunalahden aspassa laajakaista ym. asioiden tiimoilta. Tulin samalla maininneeksi, että minulla on sekä perinteinen Elisa Viihde, että "EVIL" käytössä.

Varsinaisen asian selvityä kysyi aspan henkilö, että saiskos kysellä kokemuksia tuon EVILin toiminnasta. Vastasin myöntävästi ja suitsutin laitetta kovasti verrattuna EV:n normaali rautaan, eli Paceen. Tässä yhteydessä aspa toi esille seikan, että Elisa Viihde on "Elisan Kruununjalokivi". Naureskelin hieman asiaa, mutta en sitten aiheesta enempää keskustellut.

Jälkeenpäin on tullut mieleen, että mikäli Elisan henkilökunta ("Saunalahti on osa Elisaa") tosiaan ajattelee EV:n olevan Kruununjalokivensä, niin miksi ihmeessä tähän palveluun on valjastettu asiakaslaitteeksi luultavasti vuosikymmenen epäonnistuneinen rauta? Virheitä toki tekee jokainen, mutta Elisahan on kynsin hampain pitännyt tuon Pacen ykköslaitteena ja ei siitä aseenteesta suostu taipumaan. Asiakkaat ovat jopa ehdotelleet, että otettaisiin toinen laite rinalle jonka halukkaat sitten itse kustantaisivat. Onko joku päättävässä asemassa oleva tehnyt aikoinaan tämän virheinvestoinnin ja nyt ei oma ylpeys anna enään periksi pyörtää päätöstä - joka luonnollisesti tulisa Elisalle kalliiksi?

Pientä lievitystä halukkaiden asiakkaiden tuskaan on onneksi viime aikoina saapunut poistamaan tämä EVIL (Netgem N7700). Se on edelleen kaukana tämän vuosikymmenen laitteesta, mutta niiden toimintojen osalta, jotka siinä nyt on, hakkaa se Pacen suurinpiirtein 10000-0.

Kruununjalokivellähän tavataan tarkoittaa jotain sellaista, joka on ylitsepääsemättömän upea, hieno, häikäisevä, kaikinpuolin esimerkillinen asia. Jos Elisa valjastaa tätä kruununjalokiveään kiilottamaan jonkun Pacen tapaisen laitteen, voitaneen miettiä, että onko Elisa kokonaisuutena niin heikossa hapessa ja/tai päättäjänsä täysin kuutamolla (ahneuden sokaisemia) siitä, mitä heidän tuotteistaan ajatellaan asiakastasolla, että tässäkin kunnossa oleva palvelu on henkilökuntansa mielestä "jotain kerrassaan upeaa, hienoa..." vai oliko aspan henkilö vain sarkastinen?

;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti